Ingredienser: Ca. 1 kg buklist eller sideflesk
4 ss salt
3 liter vann
hel nellik Tilberedning: 1. Kok opp vann og salt. Legg i buklista, skru ned varmen og la den trekke ved 80 ?C i ca. 1 1/2 time.
2. Ta buklista opp og legg den på et brett i ca. 10 minutter. Brett den dobbelt, slik at svorsida kommer ut, og la den ligge under press natten over.
3. Stikk hel nellik i svoren og legg sylta i saltlake (til lettsalting) ca. 3-4 dager.
Buklistsylte kan oppbevares i svak saltlake, sammen med julas kjøttpålegg.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Sylteflesk - oppskrift
Ingredienser: Ca. 1 kg buklist eller sideflesk 4 ss salt 3 liter vann hel nellikTilberedning: 1. Kok opp vann og salt. Legg i buklista, skru ned varmen og la den trekke ved 80 ?C i ca. 1 1/2 time. 2. Ta buklista opp og legg den på et brett i ca. 10 minutter. Brett den dobbelt, slik at svorsida kommer ut, og la den ligge under press natten over. 3. Stikk hel nellik i svoren og legg sylta i saltlake (til lettsalting) ca. 3-4 dager. Buklistsylte kan oppbevares i svak saltlake, sammen med julas kjøttpålegg.
oppskriften med vennene dine