Ingredienser: 250 g margarin eller smør
2½ dl (225 g) farin
1 dl sirup
2 ss kanel
1 ss nellik
½ ss natron
1 ss vann
1-1½ dl mandler
7½ dl (ca. 450 g) hvetemel Tilberedning: Smelt fettet. Rør i sukker og sirup. Avkjøl blandingen. Tilsett krydderet, natron rørt ut i vann og de finhakkede mandlene. Bland den kalde røren med melet og arbeid alt sammen til en deig. Hvis røren er lunken, renner fettet ut og deigen blir vanskeligere å håndtere. Form deigen til 4-5 cm tykke ruller. La dem ligge kaldt, innpakket i folie, til dagen etter. Kjevl deigen ut på bakebord lett drysset med mel, stikk ut kakene tett i tett og legg dem på kalde plater. Stek kakene midt i ovnen i ca 5 minutter. Ovnstemperatur 200 °C Steketid ca 5 min. Porsjoner: Gir ca 180 stk.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Pepperkaker - oppskrift
Ingredienser: 250 g margarin eller smør 2½ dl (225 g) farin 1 dl sirup 2 ss kanel 1 ss nellik ½ ss natron 1 ss vann 1-1½ dl mandler 7½ dl (ca. 450 g) hvetemelTilberedning: Smelt fettet. Rør i sukker og sirup. Avkjøl blandingen. Tilsett krydderet, natron rørt ut i vann og de finhakkede mandlene. Bland den kalde røren med melet og arbeid alt sammen til en deig. Hvis røren er lunken, renner fettet ut og deigen blir vanskeligere å håndtere. Form deigen til 4-5 cm tykke ruller. La dem ligge kaldt, innpakket i folie, til dagen etter. Kjevl deigen ut på bakebord lett drysset med mel, stikk ut kakene tett i tett og legg dem på kalde plater. Stek kakene midt i ovnen i ca 5 minutter. Ovnstemperatur 200 °C Steketid ca 5 min.
Porsjoner: Gir ca 180 stk.
oppskriften med vennene dine