Kok risgrøt av melk og ris. Rør så i smør og sukker. Tilsett sammenvispede egg, mel, rosiner og mandler. Hell deigen i 3 smurte avlange former og stek kakene. La kakene stå i formene til de er kalde. Hvelves forsiktigkakene kan fryses. Serveres med jordbær og krem.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Riskake fra Lyngør - oppskrift
3 l melk
375 g grøtris
300 g smør
300 g sukker
3 egg
4 ½ ss hvetemel
3 ss potetmel
100 g rosiner
50 g hakkede mandler
Ingredienser:
I stekeovnen: 200˚C i 1 – 1 ¼ time.
Kok risgrøt av melk og ris. Rør så i smør og sukker. Tilsett sammenvispede egg, mel, rosiner og mandler. Hell deigen i 3 smurte avlange former og stek kakene. La kakene stå i formene til de er kalde. Hvelves forsiktigkakene kan fryses. Serveres med jordbær og krem.
oppskriften med vennene dine