Hakk nøttene grovt. Smelt smøret. Tilsett lunkent vann og gjær. Rør i salt, sukker og mel til en glatt, fin deig. Hev deigen til dobbel størrelse. Bak ut to brød. Etterhev på et lunt sted, pensle med egg og stek brødene. Dette er godt brød til kjøtt og sild.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Nøttebrød - oppskrift
Ingredienser:
150 g valnøtter
150 g paranøtter
5 ss smør
4 dl vann
1 pk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
500 g hvetemel
mel til utbaking
eggpensling
Tilberedning:
I stekeovnen: 220˚C i 35-40 min.
Hakk nøttene grovt. Smelt smøret. Tilsett lunkent vann og gjær. Rør i salt, sukker og mel til en glatt, fin deig. Hev deigen til dobbel størrelse. Bak ut to brød. Etterhev på et lunt sted, pensle med egg og stek brødene. Dette er godt brød til kjøtt og sild.
oppskriften med vennene dine