Tilberedning: Visp egg og sukker. Tilsett mel og bakepulver og stek sukkerbrødet. Mal nøttene, bland i melis og vispede egg. Stek nøttebunnen. Rør smør og melis til en luftig krem. Tilsett egg, vaniljesukker og kaffe. Del sukkerbrødet i to og smør på halvparten av kremen. Legg på nøttebunnen, smør på resten av kremen og legg siste del av sukkerbrødet over. Lag sjokoladekremen ved å smelte sjokolade og delfiafett i vannbad. Bland i egg, sukker og kaffe. Fordel glasuren på toppen og kantene. Pynt gjerne med hakkede nøtter. Dette er en holdbar kake.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Bergit-kake - oppskrift
Ingredienser:
4 egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
I stekeovnen: 175˚C ca 30 min.
Rund form diameter 24 cm.
Nøttebunn:
150 g hasselnøtter
150 g melis
2 egg
I stekeovnen: 150˚C ca 15 min.
Rund form diameter 24 cm.
Krem:
200 g smør
100 g melis
1 egg
1 ts vaniljesukker
6 ss sterk kaffe
Sjokoladeglasur:
1 pl kokesjokolade
125 g delfiafett
1 ss sukker
1 egg
1 ss sterk kaffe
Tilberedning:
Visp egg og sukker. Tilsett mel og bakepulver og stek sukkerbrødet. Mal nøttene, bland i melis og vispede egg. Stek nøttebunnen. Rør smør og melis til en luftig krem. Tilsett egg, vaniljesukker og kaffe. Del sukkerbrødet i to og smør på halvparten av kremen. Legg på nøttebunnen, smør på resten av kremen og legg siste del av sukkerbrødet over. Lag sjokoladekremen ved å smelte sjokolade og delfiafett i vannbad. Bland i egg, sukker og kaffe. Fordel glasuren på toppen og kantene. Pynt gjerne med hakkede nøtter. Dette er en holdbar kake.
oppskriften med vennene dine