Ingredienser: Ørret, røye eller sik. Helst fet høstfisk.
Salt
Sukker
Kar eller liten tønne Tilberedning: Det brukes fersk, fet fisk. Renses og skylles godt. Må ikke komme i forbindelse med jord. Husk å være renslig og vask alt før bruk. Hvis det kommer uønskede bakterier til, kan det dannes giftige stoffer. For eksempel diaregifter.
Salt og sukker blandes i forholdet 50 g salt pr 1 ts sukker.
Noen bruker bare denne blandingen i buken, mens andre bruker den overalt.
Legg ett lag saltblanding i bunnen av ett kar. Strø saltblanding i buken og hodet på fisken og legg den hode/hale i karet, med buken oppover. Legges tett i tett. Det skal ikke være store hulrom.
Strø saltblanding mellom lagene og legg neste lag på. Helst på tvers av det første.
Slik legges det lag på lag med salt på toppen. Det siste laget presses ned med ett lokk med noe tungt på. Laken som dannes skal stå over fisken, hvis ikke må det kokes noe som helles på.
Hvis man ikke ønsker den stramme lukten kan man skifte laken noen ganger.
Oppbevares i kald kjeller og er ferdig om 5-6 uker.
Ved bruk skylles den og renses. Serveres på koldtbord eller med poteter og lefser.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Lage rakfisk - oppskrift
Ingredienser: Ørret, røye eller sik. Helst fet høstfisk. Salt Sukker Kar eller liten tønneTilberedning: Det brukes fersk, fet fisk. Renses og skylles godt. Må ikke komme i forbindelse med jord. Husk å være renslig og vask alt før bruk. Hvis det kommer uønskede bakterier til, kan det dannes giftige stoffer. For eksempel diaregifter. Salt og sukker blandes i forholdet 50 g salt pr 1 ts sukker. Noen bruker bare denne blandingen i buken, mens andre bruker den overalt. Legg ett lag saltblanding i bunnen av ett kar. Strø saltblanding i buken og hodet på fisken og legg den hode/hale i karet, med buken oppover. Legges tett i tett. Det skal ikke være store hulrom. Strø saltblanding mellom lagene og legg neste lag på. Helst på tvers av det første. Slik legges det lag på lag med salt på toppen. Det siste laget presses ned med ett lokk med noe tungt på. Laken som dannes skal stå over fisken, hvis ikke må det kokes noe som helles på. Hvis man ikke ønsker den stramme lukten kan man skifte laken noen ganger. Oppbevares i kald kjeller og er ferdig om 5-6 uker. Ved bruk skylles den og renses. Serveres på koldtbord eller med poteter og lefser.
oppskriften med vennene dine