Ingredienser: Beregn 1/2 - 3/4 kg lutefisk pr person
Legg fisken i en form med godt med salt på. Dette gjør at fisken gir fra seg mye vann og blir fast i kjøttet. Tilberedning: Lutefisk i stekeovn:
Varm stekeovnen til 225ºC. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en langpanne/ildfast fat. Dryss over salt og grovmalt pepper. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Bak/stek i stekeovn på nederste rille i 30-40 min.
Server lutefisk nykokt på varme tallerkener med nykokte poteter (Ringeriks eller mandelpoteter), ertestuing, sprøstekt bacon eller ribbe med fett og evt hvit saus smakt til med litt sennep.
Tilbehør til lutefisk varierer fra sted til sted og familie til familie, som f.eks: Lefse, sennep, sirup, eller revet brunost. Bare for å nevne noe.
Grønn ertestuing:
ca 250 g (3 dl) grønne tørkede erter
vann til bløtlegging
vann til koking
1 dl melk
3/4 ss hvetemel
1-2 ss smør
salt, pepper
1/4-1/2 ts farin
Legg ertene i bløt natten over i rikelig med kaldt vann. Hell av bløtevannet. Kok ertene møre i nytt friskt vann. Vannet skal stå halvt opp på ertene når de er ferdig kokt. Koketid ca 1 time. Rør /rist sammen melk og hvetemel og hell i ertene under omrøring. Kok opp og la ertestuingen trekke i 6-8 min. Smak til med salt, pepper, sukker og smør.
Hvit saus smakt til med sennep:
4 dl melk
1 1/2 ss hvetemel
1 ss smør (kan sløyfes)
3-4 ss grov søt sennep
salt, grovmalt pepper
Visp hvetemelet ut i den kalde melken og kok opp under omrøring. La sausen trekke 6-8 min. Smak til med smør, sennep, salt og pepper.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Lutefisk med tilbehør - oppskrift
Ingredienser: Beregn 1/2 - 3/4 kg lutefisk pr person Legg fisken i en form med godt med salt på. Dette gjør at fisken gir fra seg mye vann og blir fast i kjøttet.Tilberedning: Lutefisk i stekeovn: Varm stekeovnen til 225ºC. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en langpanne/ildfast fat. Dryss over salt og grovmalt pepper. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Bak/stek i stekeovn på nederste rille i 30-40 min. Server lutefisk nykokt på varme tallerkener med nykokte poteter (Ringeriks eller mandelpoteter), ertestuing, sprøstekt bacon eller ribbe med fett og evt hvit saus smakt til med litt sennep. Tilbehør til lutefisk varierer fra sted til sted og familie til familie, som f.eks: Lefse, sennep, sirup, eller revet brunost. Bare for å nevne noe. Grønn ertestuing: ca 250 g (3 dl) grønne tørkede erter vann til bløtlegging vann til koking 1 dl melk 3/4 ss hvetemel 1-2 ss smør salt, pepper 1/4-1/2 ts farin Legg ertene i bløt natten over i rikelig med kaldt vann. Hell av bløtevannet. Kok ertene møre i nytt friskt vann. Vannet skal stå halvt opp på ertene når de er ferdig kokt. Koketid ca 1 time. Rør /rist sammen melk og hvetemel og hell i ertene under omrøring. Kok opp og la ertestuingen trekke i 6-8 min. Smak til med salt, pepper, sukker og smør. Hvit saus smakt til med sennep: 4 dl melk 1 1/2 ss hvetemel 1 ss smør (kan sløyfes) 3-4 ss grov søt sennep salt, grovmalt pepper Visp hvetemelet ut i den kalde melken og kok opp under omrøring. La sausen trekke 6-8 min. Smak til med smør, sennep, salt og pepper.
oppskriften med vennene dine