Ingredienser: 500 g rakefiskfilet
2 vårløk eller ½ purre
2-3 dl rømme
1 ss hakket syltet grønn pepper (grønn pepper i lake på glass)
Finhakket løk, lefse, flatbrød eller ertebrød som tilbehør
Evt. litt salat, dill og ramsløk til pynt
Tilberedning: Finhakk fisken. Rens vårløken og skjær den i tynne skiver. Bland sammen fisk, vårløk, pepper og rømme. Dandér fiskerøren på en asjett, og strø finhakket løk og dill i en ring rundt. Sett gjerne et flatbrød i røren som pynt (som på bildet), og topp røren med litt salat og dill.
Tips: Lag en litt mildere variant ved å erstatte halvparten av rakefisken med fersk laks eller ørret.
Tartaren kan også rulles inn i lefser, som skråskjæres til lekre kanapeer.
Porsjoner: 4-6
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Rakefisktartar - oppskrift
Ingredienser:
500 g rakefiskfilet
2 vårløk eller ½ purre
2-3 dl rømme
1 ss hakket syltet grønn pepper (grønn pepper i lake på glass)
Finhakket løk, lefse, flatbrød eller ertebrød som tilbehør
Evt. litt salat, dill og ramsløk til pynt
Tilberedning:
Finhakk fisken. Rens vårløken og skjær den i tynne skiver. Bland sammen fisk, vårløk, pepper og rømme. Dandér fiskerøren på en asjett, og strø finhakket løk og dill i en ring rundt. Sett gjerne et flatbrød i røren som pynt (som på bildet), og topp røren med litt salat og dill.
Tips: Lag en litt mildere variant ved å erstatte halvparten av rakefisken med fersk laks eller ørret.
Tartaren kan også rulles inn i lefser, som skråskjæres til lekre kanapeer.
Porsjoner:
4-6
oppskriften med vennene dine