Ingredienser: 1,6 kg pinnekjøtt - gjerne mer til et sultent lag!
Kålrotstappe:
1 kg kålrot
2 stk. gulrot
1 l vann
2 ts salt
¼ ts pepper
1 dl kremfløte /matfløte
3 ss margarin Tilberedning: 1. Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Vann ut i rikelig vann i ca. 30 timer i romtemperatur. For uvannet pinnekjøtt beregnes 400 g pr pers, og 500 g for storspisere. For ferdig vannet beregnes 530 g pr pers og 650 g for storspisere.
2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten.
3. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varmei ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt.
4. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.
Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep.
Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning.
Slik lager du kålrotstappe:
1. Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter.
2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
3. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
Fløten kan erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Pinnekjøtt - oppskrift
Ingredienser: 1,6 kg pinnekjøtt - gjerne mer til et sultent lag! Kålrotstappe: 1 kg kålrot 2 stk. gulrot 1 l vann 2 ts salt ¼ ts pepper 1 dl kremfløte /matfløte 3 ss margarinTilberedning: 1. Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Vann ut i rikelig vann i ca. 30 timer i romtemperatur. For uvannet pinnekjøtt beregnes 400 g pr pers, og 500 g for storspisere. For ferdig vannet beregnes 530 g pr pers og 650 g for storspisere. 2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. 3. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varmei ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt. 4. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter. Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep. Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene. Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. Slik lager du kålrotstappe: 1. Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter. 2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. 3. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper. Fløten kan erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.
oppskriften med vennene dine