Ingredienser: 1 liter eplesaft, f.eks. «Sunniva premium Syd-Tyrol epler» eller «Liereple» (IKKE konsentrat eller juice)
1 kanelstang
8-10 nellikspiker
4 skiver fersk ingefær
8-10 dråper vaniljeessens eller 1 vaniljestang
Tilberedning: Ha alt i en kjele og la det småkoke 10 minutter under lokk.
Ha det i en bolle og la det trekke et par timer.
Sil drikken og la den koke opp i kjelen igjen før servering.
Kommentar: Ønsker du en variant med alkohol, kan du ha i litt rom i glassene før servering. Viktig at den da IKKE koker!
Porsjoner:4 personer
EPLEGLØGG - oppskrift
Ingredienser:
1 liter eplesaft, f.eks. «Sunniva premium Syd-Tyrol epler» eller «Liereple» (IKKE konsentrat eller juice)
1 kanelstang
8-10 nellikspiker
4 skiver fersk ingefær
8-10 dråper vaniljeessens eller 1 vaniljestang
Tilberedning:
Ha alt i en kjele og la det småkoke 10 minutter under lokk.
Ha det i en bolle og la det trekke et par timer.
Sil drikken og la den koke opp i kjelen igjen før servering.
Kommentar:
Ønsker du en variant med alkohol, kan du ha i litt rom i glassene før servering. Viktig at den da IKKE koker!
Porsjoner:
4 personer
oppskriften med vennene dine