Ingredienser: 5 eggeplommer
5 ss sukker
5 ss kremfløte
1 ss konjakk
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1 eggehvite
300-350 gr hvetemel Tilberedning: Pisk eggeplommer og sukker. Stivpisk fløten og bland den i eggedosisen. Ha i konjakk og krydder. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig. Bland i ca. 200 gr hvetemel og la deigen stå tildekket natten over på et kjølig sted.
Bruk resten av melet og så lite som mulig til utkjevling. Jo mindre mel, desto finere kaker. Kjevle meget tynt og bare litt om gangen. Skjær ut snipper ved hjelp av en bakkelsspore. Lag et snitt i midten av hver. Kok dem lysegule i varmt fett. La dem avkjøles på kjøkkenpapir og oppbevar i tett boks.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Fattigmann - oppskrift
Ingredienser: 5 eggeplommer 5 ss sukker 5 ss kremfløte 1 ss konjakk 1/4 ts kanel 1/4 ts kardemomme 1 eggehvite 300-350 gr hvetemelTilberedning: Pisk eggeplommer og sukker. Stivpisk fløten og bland den i eggedosisen. Ha i konjakk og krydder. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig. Bland i ca. 200 gr hvetemel og la deigen stå tildekket natten over på et kjølig sted. Bruk resten av melet og så lite som mulig til utkjevling. Jo mindre mel, desto finere kaker. Kjevle meget tynt og bare litt om gangen. Skjær ut snipper ved hjelp av en bakkelsspore. Lag et snitt i midten av hver. Kok dem lysegule i varmt fett. La dem avkjøles på kjøkkenpapir og oppbevar i tett boks.
oppskriften med vennene dine