Ingredienser: 1 ¾ dl kremfløte
1 egg
125 g sukker
175 g smør
175 g smult
½ ss vaniljesukker eller
2 ts kardemomme
1 ss konjakk
1 ss potetmel
ca 500 g hvetemel
Tilberedning: Visp fløten stiv. Visp eggedosis. Bland krem og eggedosis. Bland vekselvis i mykt smør, myk
smult og mel med krydder. Smulten bør ha vært brukt til å koke smultringer i. Har en ikke
smult, kan de lages av bare smør. Det er viktig å få fordelt fette jevnt. Er det igjen klumper,
vil det lage hull i kakene. Lag deigen dagen før den skal bakes ut. Kjevle deigen tynt. Sett de
utskårne kakene kaldt og stek så de kalde kakene pent gyllenbrune. Oppbevares i tett boks.
Goro - oppskrift
Ingredienser:
1 ¾ dl kremfløte
1 egg
125 g sukker
175 g smør
175 g smult
½ ss vaniljesukker eller
2 ts kardemomme
1 ss konjakk
1 ss potetmel
ca 500 g hvetemel
Tilberedning:
Visp fløten stiv. Visp eggedosis. Bland krem og eggedosis. Bland vekselvis i mykt smør, myk
smult og mel med krydder. Smulten bør ha vært brukt til å koke smultringer i. Har en ikke
smult, kan de lages av bare smør. Det er viktig å få fordelt fette jevnt. Er det igjen klumper,
vil det lage hull i kakene. Lag deigen dagen før den skal bakes ut. Kjevle deigen tynt. Sett de
utskårne kakene kaldt og stek så de kalde kakene pent gyllenbrune. Oppbevares i tett boks.
oppskriften med vennene dine