Tilberedning: 1 Fileter fisken til fileter med skinn
2 Fjern alle bein i fiskekjøttet
3 Legg en filet med skinnsiden ned i en form der bunnen er dekket med frisk dill. På fiskesiden drysser vi en blanding av:
Kryddermengde per kg fisk
35 g (2 ss) salt 15 ml (1 ss) druebrennevin
30 g (1-2 ss) sukker rikelig med dill
5 ml (1 ts) malt hvit pepper
4 Legg neste fiskestykke med fiskesiden ned
5 Legg på ei fjøl med et lett press på
6 Etter noen timer må vi snu fisken (to‑tre ganger per døgn)
7 Gravingsprosessen foregår ved ca. 10 C eller lavere i 2–4 døgn før fisken er konsumferdig
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Gravet fisk - oppskrift
Tilberedning: 1 Fileter fisken til fileter med skinn 2 Fjern alle bein i fiskekjøttet 3 Legg en filet med skinnsiden ned i en form der bunnen er dekket med frisk dill. På fiskesiden drysser vi en blanding av: Kryddermengde per kg fisk 35 g (2 ss) salt 15 ml (1 ss) druebrennevin 30 g (1-2 ss) sukker rikelig med dill 5 ml (1 ts) malt hvit pepper 4 Legg neste fiskestykke med fiskesiden ned 5 Legg på ei fjøl med et lett press på 6 Etter noen timer må vi snu fisken (to‑tre ganger per døgn) 7 Gravingsprosessen foregår ved ca. 10 C eller lavere i 2–4 døgn før fisken er konsumferdigoppskriften med vennene dine