Ingredienser: 300 g salt
300 g sukker
2 ss dill, tørket
2 ss karve
500 g laksefilet Tilberedning: Bland sammen sukker, salt, dill og karve.
Skjær laksen i to like store stykker.
Legg litt av saltblandingen på et fat, legg det første laksestykke med skinnsiden ned på blandingen. Dryss over litt av saltblandingen. Legg den andre laksestykke på toppen, med skinnsiden opp.
Ha resten av saltblandingen på toppen. Pass på å pakke blandingen godt rundt slik at saltet kommer til overalt.
Dekk til med plast. Legg den i kjøleskapet med press i tre dager
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Gravlaks - oppskrift
Ingredienser: 300 g salt 300 g sukker 2 ss dill, tørket 2 ss karve 500 g laksefiletTilberedning: Bland sammen sukker, salt, dill og karve. Skjær laksen i to like store stykker. Legg litt av saltblandingen på et fat, legg det første laksestykke med skinnsiden ned på blandingen. Dryss over litt av saltblandingen. Legg den andre laksestykke på toppen, med skinnsiden opp. Ha resten av saltblandingen på toppen. Pass på å pakke blandingen godt rundt slik at saltet kommer til overalt. Dekk til med plast. Legg den i kjøleskapet med press i tre dager
oppskriften med vennene dine