Ingredienser: ½ stk. svinehode
1 ½ ss salt
1 ts pepper
½ ts malt nellik
½ ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
2 ts gelatinpulver eller 5 ss bindesvor Tilberedning: 1. Legg hodet i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer eller natten over.
2. Legg hodet i kasserollen og hell på kokende vann. La kjøttet trekke 2-2 1/2 time.
3. Skjær opp hodet mens det er varmt. Skjœr av svoren så hel som mulig. Småbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skjœr kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg.
4. Legg et klede i en bolle med litt høye kanter. Skjœr til en runding av svoren og legg den i bunnen.
5. Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor og krydderblanding drysses på mellom hvert lag. Til slutt legges svor på toppen. Kledet brettes stramt rundt sylta. Med bomullshyssing surrer du nå med fast hånd rundt hele pakken i jevnt mønster.
6. Legg sylta tilbake i kokekraften og la den trekke på 90 °C i ca. 1 time til den er gjennomvarm. Det er viktig at den ikke koker. Legg sylta straks i press. Lett til å begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjølet. Den kan oppbevares i svak saltlake (oppbevaringslake).
TIPS!
Bindesvor er svor fra svin som er fritt for fett, kokt og hakket opp (kjørt i foodprosessor) til 2-4 mm store partikler. Dette ble fra gammelt av brukt som bindemiddel for å holde sylta sammen. I dag er det mest vanlig å bruke gelatinpulver.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Hodesylte - oppskrift
Ingredienser: ½ stk. svinehode 1 ½ ss salt 1 ts pepper ½ ts malt nellik ½ ts malt allehånde 1 ts malt ingefær 2 ts gelatinpulver eller 5 ss bindesvorTilberedning: 1. Legg hodet i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer eller natten over. 2. Legg hodet i kasserollen og hell på kokende vann. La kjøttet trekke 2-2 1/2 time. 3. Skjær opp hodet mens det er varmt. Skjœr av svoren så hel som mulig. Småbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skjœr kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg. 4. Legg et klede i en bolle med litt høye kanter. Skjœr til en runding av svoren og legg den i bunnen. 5. Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor og krydderblanding drysses på mellom hvert lag. Til slutt legges svor på toppen. Kledet brettes stramt rundt sylta. Med bomullshyssing surrer du nå med fast hånd rundt hele pakken i jevnt mønster. 6. Legg sylta tilbake i kokekraften og la den trekke på 90 °C i ca. 1 time til den er gjennomvarm. Det er viktig at den ikke koker. Legg sylta straks i press. Lett til å begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjølet. Den kan oppbevares i svak saltlake (oppbevaringslake). TIPS! Bindesvor er svor fra svin som er fritt for fett, kokt og hakket opp (kjørt i foodprosessor) til 2-4 mm store partikler. Dette ble fra gammelt av brukt som bindemiddel for å holde sylta sammen. I dag er det mest vanlig å bruke gelatinpulver.
oppskriften med vennene dine