Ingredienser: 850 gr hvetemel
200 gr smør
100 gr farin
1 ts kardemomme
1/2 l melk
1 egg
50 gr (1 pk) gjær
250 gr rosiner
Egg til pensling Tilberedning: Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og kardemomme. Rør gjæren ut i lunken melk. Visp i egget. Elt alt du orker, minst 5 min. La deigen heve lenge - til dobbel størrelse. Elt inn rosinene og del deigen i tre emner. Bak ut tre runde kaker eller legg dem i form. Etterhev godt og pensle med egg.
Stek i ovnen ved 200°C i ca 40 minutter. Porsjoner: Til 2-3 julekaker
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Julekake - oppskrift
Ingredienser: 850 gr hvetemel 200 gr smør 100 gr farin 1 ts kardemomme 1/2 l melk 1 egg 50 gr (1 pk) gjær 250 gr rosiner Egg til penslingTilberedning: Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og kardemomme. Rør gjæren ut i lunken melk. Visp i egget. Elt alt du orker, minst 5 min. La deigen heve lenge - til dobbel størrelse. Elt inn rosinene og del deigen i tre emner. Bak ut tre runde kaker eller legg dem i form. Etterhev godt og pensle med egg. Stek i ovnen ved 200°C i ca 40 minutter.
Porsjoner: Til 2-3 julekaker
oppskriften med vennene dine