Ingredienser: 1 kg torsk i skiver
salt, 1 dl salt pr liter vann
pepperkorn
2 laurbærblad
Sandefjordsmør
1/2 dl kremfløte
2 ss persille, vasket og finhakket
200 g meierismør
1-2 ss sitronsaft
salt og pepper Tilberedning: Kok opp vann med salt, pepper og laurbærblad. Legg fisken forsiktig i og la den trekke til den så vidt slipper beina. Ca 10-12 minutter. Server fisken helt nykokt med sandefjordsmør, kokte poteter og gulrøtter.
Sandefjordsmør
Kutt smøret i terninger og temperer det. Ha fløten i en kjele og kok opp, pisk i en og en terning med smør til sausen blir tykk og fin. Smak til med sitronsaft salt og pepper. Sausen må ikke koke, da vil den skille seg.
Ved servering røren du inn den finhakkede persillen.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Juletorsk 2 - oppskrift
Ingredienser: 1 kg torsk i skiver salt, 1 dl salt pr liter vann pepperkorn 2 laurbærblad Sandefjordsmør 1/2 dl kremfløte 2 ss persille, vasket og finhakket 200 g meierismør 1-2 ss sitronsaft salt og pepperTilberedning: Kok opp vann med salt, pepper og laurbærblad. Legg fisken forsiktig i og la den trekke til den så vidt slipper beina. Ca 10-12 minutter. Server fisken helt nykokt med sandefjordsmør, kokte poteter og gulrøtter. Sandefjordsmør Kutt smøret i terninger og temperer det. Ha fløten i en kjele og kok opp, pisk i en og en terning med smør til sausen blir tykk og fin. Smak til med sitronsaft salt og pepper. Sausen må ikke koke, da vil den skille seg. Ved servering røren du inn den finhakkede persillen.
oppskriften med vennene dine