Lutefisk med Ringerikserter og -poteter - oppskrift
Ingredienser: 3 kg lutefisk
2-3 ss salt
grovmalt pepper
150-200 g tørrsaltet flesk eller bacon i terninger
1½-2 kg Ringerikspoteter
Ertestuing av Ringerikserter:
250 g Ringerikserter
1 stor ss smør
evt. ½ ss mel
½ ts sukker
Salt og pepper Tilberedning: Skyll og bløtlegg ertene i kaldt vann i ca tre timer. Kok opp nytt vann og ha ertene oppi. La småkoke i 30-40 minutter. Når ertene er møre, men ikke most, tilsettes smør, salt, sukker og pepper. Hvis du ønsker en tradisjonell stuing, må du røre mel og smør sammen til en jevning og la ertene koke i minst fem minutter til.
Lutefisk:
For at lutefisken skal bli fast, kan du drysse litt grovt salt over og la den stå kjølig et par timer før den skal tilberedes. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.
Hvis du skal lage lutefisk til mange, er det enkleste å koke fisken uten vann i en ildfast form eller langpanne ved 200 grader. Fisken legges i pannen med skinnsiden ned. Dryss over salt. Dekk til med folie. Sett formen midt i ovnen. Etter en halvtime sjekker du om fisken er ferdigkokt. Hvis ikke, lar du den står i 5-10 minutter til. Koketiden avhenger veldig av tykkelsen på fiskestykkene, og den kan variere mye. Dent lønner seg alltid å skjære fisken opp i så like stykker som mulig for å unngå at noen stykker blir overkokt mens andre blir for lite kokt.
Server lutefisk med sprøstekt flesk eller bacon, Ringeriksertestuing, Ringerikspoteter samt ribbefett/godt smør og flatbrød. Porsjoner: 4
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Lutefisk med Ringerikserter og -poteter - oppskrift
Ingredienser: 3 kg lutefisk 2-3 ss salt grovmalt pepper 150-200 g tørrsaltet flesk eller bacon i terninger 1½-2 kg Ringerikspoteter Ertestuing av Ringerikserter: 250 g Ringerikserter 1 stor ss smør evt. ½ ss mel ½ ts sukker Salt og pepperTilberedning: Skyll og bløtlegg ertene i kaldt vann i ca tre timer. Kok opp nytt vann og ha ertene oppi. La småkoke i 30-40 minutter. Når ertene er møre, men ikke most, tilsettes smør, salt, sukker og pepper. Hvis du ønsker en tradisjonell stuing, må du røre mel og smør sammen til en jevning og la ertene koke i minst fem minutter til. Lutefisk: For at lutefisken skal bli fast, kan du drysse litt grovt salt over og la den stå kjølig et par timer før den skal tilberedes. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann. Hvis du skal lage lutefisk til mange, er det enkleste å koke fisken uten vann i en ildfast form eller langpanne ved 200 grader. Fisken legges i pannen med skinnsiden ned. Dryss over salt. Dekk til med folie. Sett formen midt i ovnen. Etter en halvtime sjekker du om fisken er ferdigkokt. Hvis ikke, lar du den står i 5-10 minutter til. Koketiden avhenger veldig av tykkelsen på fiskestykkene, og den kan variere mye. Dent lønner seg alltid å skjære fisken opp i så like stykker som mulig for å unngå at noen stykker blir overkokt mens andre blir for lite kokt. Server lutefisk med sprøstekt flesk eller bacon, Ringeriksertestuing, Ringerikspoteter samt ribbefett/godt smør og flatbrød.
Porsjoner: 4
oppskriften med vennene dine