Ingredienser: ca. 2 kg juleskinke (veier mellom 1-3 kg uten ben)
6 ss sennep
2 eggeplommer
1 ss potetmel
ca. 1 dl kavring Tilberedning: Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av skinka. Stek skinka på 125 ° C. Skinka er ferdig når steketermometeret viser 72° C.
Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved ca. 80° C til steketermometeret viser 72° C. (ca. 3 timer for en skinke på 3 kg).
Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evt. svoren.
Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka.
Gratiner i forvarmet ovn ved 200° C i ca. 15 minutter.
Juleskinka trenger forøvrig ikke gratineres, den er god uten. Og ypperlig til koldtbordet i romjulen. Da passer det godt med Waldorfsalat.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Sennepsgratinert juleskinke - oppskrift
Ingredienser: ca. 2 kg juleskinke (veier mellom 1-3 kg uten ben) 6 ss sennep 2 eggeplommer 1 ss potetmel ca. 1 dl kavringTilberedning: Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av skinka. Stek skinka på 125 ° C. Skinka er ferdig når steketermometeret viser 72° C. Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved ca. 80° C til steketermometeret viser 72° C. (ca. 3 timer for en skinke på 3 kg). Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evt. svoren. Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka. Gratiner i forvarmet ovn ved 200° C i ca. 15 minutter. Juleskinka trenger forøvrig ikke gratineres, den er god uten. Og ypperlig til koldtbordet i romjulen. Da passer det godt med Waldorfsalat.
oppskriften med vennene dine