Tilberedning: I stekeovnen: 210˚C ca 45 min – 1 time.
Bland det tørre. Smelt smøret, rør i sirup og sukker. Tilsett vørterøl og melk med utrørt gjær. Hev deigen to ganger. Slå ned deigen mellom de to hevingene. Bland i rosinene, del deigen i to og form to runde brød. Etterhev minst ½ time. Pensle med egg og stek kakene. Følg godt med under stekingen, dekk med folie hvis kakene blir for mørke.
Porsjoner: 2 kaker
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Vørterkake - oppskrift
300 g rugmel, fint
500 g hvetemel
1 ts salt
1 ts nellik
½ ts allehånde
½ ts pepper
50 g smør
1 dl sirup
30 g brunt sukker
1 flaske (33 cl) vørterøl
1 ¾ dl melk
1 pk gjær
50 g rosiner
eggpensling
Tilberedning:
I stekeovnen: 210˚C ca 45 min – 1 time.
Bland det tørre. Smelt smøret, rør i sirup og sukker. Tilsett vørterøl og melk med utrørt gjær. Hev deigen to ganger. Slå ned deigen mellom de to hevingene. Bland i rosinene, del deigen i to og form to runde brød. Etterhev minst ½ time. Pensle med egg og stek kakene. Følg godt med under stekingen, dekk med folie hvis kakene blir for mørke.
Porsjoner:
2 kaker
oppskriften med vennene dine